Schrijf een brief, verander een leven

 

Iedere maand schrijven we allemaal  1 of 2 brieven. Deze maand gaan onze brieven naar:

 

Schrijfactie India:
laat studentenactivist Umar Khalid vrij

 

Juni Collombia

 

De Indiase studentenactivist Umar Khalid zit al meer dan 3 jaar vast zonder rechtszaak. Khalid liet zich kritisch uit over een wet die discriminerend is voor moslims. Sindsdien zit hij onterecht vast. Hij heeft niets misdaan.

Wat kun jij voor Umar Khalid doen?
Schrijf vóór 1 november 2023 naar de autoriteiten van India. Roep hen op om Umar Khalid onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

Discriminerende wet
Toen Khalid zich uitsprak over de discriminerende wet werd hij beschuldigd van het aanzetten tot geweld. Hij werd in september 2020 opgepakt. De autoriteiten klaagden hem aan voor het aanwakkeren van geweld tussen groepen en rellen. Afgelopen 24 juli stelde het Hooggerechtshof van India voor de tweede keer zijn borgtocht uit.

 

Schrijfactie Egypte:
laat Ibrahim Metwaly vrij

 

juni Thailand

 

Advocaat Ibrahim Metwaly werd 5 jaar geleden op het vliegveld van Cairo opgepakt. Hij was onderweg naar de Verenigde Naties in Geneve om te praten over mensenrechtenschendingen in Egypte. Dat wilden de autoriteiten voorkomen. Metwaly is gemarteld en zit vast in een beruchte gevangenis.

Wat kun jij voor Ibrahim Metwaly doen?
Schrijf vóór 1 november 2023 naar de Egyptische autoriteiten. Roep hen op Ibrahim Metwaly onmiddellijk vrij te laten.

Gedwongen verdwijningen
Metwaly richtte in Egypte een organisatie op die opkomt voor de families van mensen die door toedoen van de regering zijn ‘verdwenen’. Ze worden in het geheim vastgehouden of zijn om het leven gebracht. Metwaly wordt onder meer beschuldigd van het verspreiden van vals nieuws en van het samenwerken met een buitenlandse organisatie om Egypte te schaden.

Wil je ook een brief schrijven:  Download September

Samen schrijven,

samen levens veranderen

 

Schermafbeelding 2020 03 17 om 130634

 

Onze schrijfacties hebben inderdaad levens veranderd. Brieven schrijven helpt. Dat blijkt uit deze youtube video.

Kom naar onze schrijfochtenden en verdiep je met ons in de personen van deze maand.

 

Schrijfochtenden

De schrijfochtenden beginnen om 10.00 uur en vinden plaats bij:

Marlien Buijsman
Van Aelstlaan 69
in D'Ekker

 De data voor de komende schrijfochtenden staan in agenda

 Voor meer informatie over de schrijfacties, kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Het is van groot belang om uw brieven goed te frankeren. Gebruik voor alle brieven t/m 20 gram naar het buitenland de Postzegel Wereld en een priority-sticker.